Hulp

Home || Veel gestelde vragen

Algemeen

Het CBR controleert of je lichamelijk én geestelijk geschikt bent om te rijden. Het CBR beoordeelt dit met een Gezondheidsverklaring. Na het digitaal invullen van deze Gezondheidsverklaring kan het CBR een aanvullend onderzoek doen.

Voordat de rijschool je tussentijdse toets en/of praktijkexamen voor jou gaat aanvragen moet jij daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een DigiD machtiging.

Het rijschoolnummer van Rijschool Charan is 1409R3. Dit nummer heb je nodig wanneer je de rijschool wilt machtigen om voor jou een tussentijdse toets en/of praktijkexamen aan te vragen.

Rijlessen

Een proefles is belangrijk om te bepalen of je je prettig voelt bij onze rijschool. Klikt het dan geven we je een deskundig advies over een persoonlijk aangepast lesplan.

Wil je eerst kennis maken met Rijschool Charan? Dan kun je gebruik maken van een vrijblijvende proefles! Kosten €0,00. Tijdens deze rijles maak je kennis met de instructeur, de lesauto, onze rijschool en krijg je direct inzicht in je rijvaardigheden. Na afloop krijg je een persoonlijk opleidingsadvies voor het behalen van je rijbewijs.

Het annuleren van een rijles dient minimaal 24 uur voor aanvang te geschieden. Een rijles die korter dan 24 uur voor aanvang is geannuleerd, wordt volledig in rekening gebracht.

Als je woonachtig bent binnen onze werkregio word je thuis opgehaald en weer thuis afgezet. Het is ook mogelijk met je rijinstructeur een vooraf afgesproken opstapplaats af te spreken.

Uiteraard! het is zeker mogelijk om meerdere lessen per week te nemen, wij adviseren dit ook omdat je zo het autorijden sneller onder de knie krijgt.

1.Ben jij 16 jaar? Dan mag je starten met het halen van je theorie-examen. 2. Vanaf 16,5 jaar mag je gaan rijlessen. 3. Als je 17 jaar bent geworden mag je rijexamen doen. 4. Heb je je rijbewijs gehaald? Dan kun je tot je 18de in de auto rijden samen met je coach. 5. Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op.

Ja

Dat is mogelijk een groot gedeelte van onze leerlingen heeft eerst bij een andere rijschool rijlessen gevolgd.

Ja je kunt meteen starten, wij hebben geen wachttijden, wij hebben een genoeg aanbod van instructeurs. Je hoeft dus niet te wachten totdat je aan de beurt bent zo heb je jouw rijbewijs ook sneller op zak!

Jazeker! Wij zijn heel erg flexibel en geven dus ook rijlessen in de avonden en weekenden.

Nee. Je moet geslaagd zijn voor je theorie-examen op de dag dat je gaat afrijden of voor je tussentijdse toets. Ons advies is om je theorie-examen voor het starten van je rijopleiding te reserveren! Vanwege de lange doorlooptijden bij het CBR  is het belangrijk dat je zo snel als mogelijk een theorie-examen gaat reserveren!

Wij geven rijles in een Volkswagen golf .

Examens

Het is zeker mogelijk om een tussentijdse toets (TTT) bij te nemen dat adviseren we ook omdat je slagingskans ook wat hoger is hierdoor.

Een tussentijdse toets is een soort proefexamen. De toets duurt even lang als een rijexamen. Zo kun je alvast wennen aan de examensituaties. Na afloop krijg je tips van een CBR-examinator. Als je de bijzondere verrichtingen vlot en veilig uitvoert, kun je daarvoor zelfs vrijstelling voor krijgen.

Een theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Je mag na de examendag je rijbewijs aanvragen bij de gemeente waar je woont.

De wachttijd voor een herexamen 5 tot 6 weken. Het CBR heeft als regel dat wanneer je zakt, je 2 weken moet wachten om opnieuw rijexamen te mogen doen.

De wachttijd voor het 1e praktijkexamen is gemiddeld 8 tot 10 weken.

Tarieven

Je kunt bij ons altijd in termijnen betalen. Je betaald dan per maand een termijn.

De rijles pakket die bij jou past is afhankelijk van je niveau, heb je nog helemaal geen enkel ervaring dan zit je meestal tussen de 40 en 45 lessen in. Heb je al wat meer ervaring dan zal je waarschijnlijk wat minder lessen nodig hebben.

Ja, het is bij ons mogelijk om per les te betalen.

De prijs van een rijles van 60 min. is €35,00 (normaal € 42,00). De pakketten geven €7,00 korting bij aanschaf van een lespakket.

Wij geven rijlessen van een 1 uur. Wij adviseren rijlessen van 90 minuten de rijlessen zijn veel effectiever dan van een uur!

De kosten voor een tussentijdse toets zijn €175,00.

De kosten voor het Praktijkexamen zijn €250,00.

Actie!

15 rijlessen voor
€525,-
shockemoji

Alleen deze maand!

Meld je nu aan en maak gebruik van de eenmalige actie. Wees er op tijd bij!

Gefeliciteerd!!

#INÈÈNKEERGESLAAGD

Meer dan de helft van onze leerlingen slaagt in èèn keer voor het CBR praktijkexamen!

STA JIJ HIER BINNENKORT OOK BIJ?

LIKE & VOLG ONS